BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

sunnuntai 29. maaliskuuta 2009

Ensinnäinen sivu valmistuu


Ensimmäinen sivu Encounterista alkaa olla valmis. Työssä on nyt käytetty kahdeksaa eri sinisen sävyä. Olin aluksi vähän huolissani, että tuleeko taivas näyttämään hyvältä, kun värit vaihtuvat aika tasaisen suoraan. Mutta nyt olen ihan tyytyväinen lopputulokseen. Tosin valokuvaajaa minusta ei löydy - kuva on huonomman näköinen kun työ todellisuudessa on.

Ensimmäisen sivun teko sujui nopeasti - aikaa meni reilu viikko. Mutta nyt homma hidastui täysin. Vuorossa on nimittäin Kreinikin käyttö. Kreinik on siis kimalteleva metallilanka. Kirjominen sillä on hankalahkoa ja erittäin hidasta. Kaiken lisäksi aluksi käytin ohjeessa mainittua kahta säettä, mutta huomasin että jälki on aivan liian paksua. Kreinikin purkaminen (myöskään saksilla) on kuitenkin lähes mahdotonta, joten tein vaikean päätöksen - en pura vaan jatkan vain yhdellä säikeellä. Työn vasempaan reunaan tulee siten vähän 'paksumpi alue'. Harmittaa aika lailla, mutta lohduttelen itseäni sillä, että ei se varmaankaan näy sitten kun koko kokonaisuus on valmis. Kuvassa sähläilyni ei näy, yritän saada siitä kuvan tänne piakoin. Metallilankaa täytyy pistellä tässä kohtaa n. 2500 pistoa joten muutama päivä vierähtääkin sitten tässä. Sitten pääsenkin siirtymään vuoristoon. Jee! Siihen loppuu tasainen ja nopea eteneminen ja alkaa HAEDille tyypillinen paljon värejä - vain muutama pisto kerrallaan - kirjonta. Mutta kivaa.

Niin suunnittelin siis eteneväni nyt yhden sivun alaspäin (sivulle 7) ja sitten kun se on valmis palaan takaisin taivaaseen ja sivuun 2. Toisin sanoen lähden nyt etenemään yhden ruudun alaspäin , ja sen valmistuttua palaan taivaaseen. Syy tämänkailtaiseen etenemiseen yksinkertaisesti se, että jos olisin jatkanut sivuja numerojärjestyksessä, olisin saanut tehdä monta kuukautta (6 sivua) pelkää taivasta! Oh oh. Ajattelin, että tämä olisi tympivää, parempi edetä nyt vaikeampaan kirjontatyöhön ja sitten kun se rupeaa kyllästyttämään, on (toivottavasti) kiva tehdä taivasta taas.

No hyvä! Seuraavan kerran kun tänne kirjoittelen - on toivottavasti jo vähän maisemaakin näkyvissä:-)

maanantai 23. maaliskuuta 2009


tässä siis vielä kuva kehyksestä ja mukana myös kaikki työhön tarvittavat langat:-)

sunnuntai 22. maaliskuuta 2009

No niin! Pakettini saapui! Ja ei kun aloittamaan. Ennen varsinaista ensimmäistä pistoa oli kuitenkin tehtävä liuta etukäteisvalmisteluja:-(

1.Puolasin 65 dcm-lankaa puoliin. Järjestelin ne jo omistamieni kanssa rasiaan numerojärjestykseen. Kestoaika n. 2h.

2. Mittasin ja leikkasin kankaan ja harsin reunan. Kesto n. 20 min.

3. Ohjeissa suositeltiin harsimaan kankaaseen ruudut sivujen mukaan. Koska malli on yhteensä 36 sivua, oli aika paljon laskemista ja nuppineuloilla merkkaamista ennen kuin pääsin edes harsimaan. Laskemista hidasti vielä se, sivut eivät kaikki ole saman kokoisia, vaan esim. jos sivu yksi on leveä 77 pistoa, onkin sivu 2. 85 pistoa jne. Kesto 3h

4. Lopuksi tein vielä muutaman koepiston - ja sitten aloitin!


Tämä kaikki siis perjantaina 20.3. Jo sadan piston jälkeen tajusin, että ilman ristipistokehikkoa pistelyjälki ei ole tarpeeksi siistiä. Mutta minulla ei ollut kehikkoa! En ole ahkerista etsimisyrityksistä huolimatta löytänyt Suomesta yhtään isoille taulutöille tarkoitettua kehystä. Olisiko siis tilattava ulkomailta? Mutta siihen menisi taas aikaa. Apua - ei kai tyon eteneminen ole uhattuna?


Ratkaisu löytyi kuitenkin jo lauantai-aamupäviällä. Koska ulkona oli kaunis kevätsää, ulkoilin 7kk ikäisen poikani kanssa pitkän lenkin. Tavanomaisuudesta poiketen mieheni ei tullut mukaan. Kun tulin kotiin - tee-se-itse-mieheni oli mitannut työni ja nikkaroinut minulle raamit! Kiristettävät ja juuri oikeaoppiset. Jalustaa niissä ei vielä ole - mutta muuten ovat mielestäni erinomaiset! Minun kirjonnat rajoittuvat toistaiseksi pikkuisemme uniaikoihin - kontaavaa vauvaa kun on valvottava koko ajan. Noh, mutta pidemmittä puheitta - kolmen päivän pistelyn jälkeen olen saanut aikaan seuraavaa.

keskiviikko 11. maaliskuuta 2009

Odottelua, odottelua

Voi voi!
Kyllä nyt jo niin kovasti tekisi mieli aloittaa tuota uutta työtäni - mutta Kirjokkaan paketti ei vieläkään ole tullut:-( Olen siis vailla kangasta. Valitettavasti käsityökaupoissakaan ei useinkaan tuota Lugana-kangasta ole, joten nyt täytyy vain odotella.

Tällä välin olen surffaillut paljon tuossa www.heavenandearthdesigns.com sivustolla, jolta tuo minunkin kuva on siis tilattu. Välillä olen miettinytkin, että olenkohan nyt valinnut oikean työn. Sivun tuhansistista ristipistomalleista kun on löytynyt ainakin viisi muutakin, jotka haluaisin kovasti seinälleni! Kuitenkin, on järkevää tehdä vain yksi kerrallaan , kun kerran näin valtavastia projektista on kyse. Ja tuo Encounter oli juuri sellainen mitä olen etsinyt pitkään - joten ehkä maltan mieleni ja pysyn alkuperäispäätöksessäni.

keskiviikko 4. maaliskuuta 2009

HAED - The Encounter


Tuollainen kuta kuinkin siitä uudesta työstä sitten pitäisi tulla. Kesti kauan valita kuva minkä teen. Ja valintahan on tärkeä - sillä tässä ei ole kyseessä pelkästään pieni ristipistotyö vaan taulu
- jonka koko on n. 54 x 46 cm
- johon pistoja tulee yli 250 000
- jossa värejä on 90 erilaista
-malli on yli 30 sivua pitkä

Olen tilannut työtä varten Evenweave Lugana 25 ct - kangasta (ei muuten ollut helppo löytää!), mikä oli suosituskangas tähän tauluun. Osa vaadittavasta 90 DMC-muliinilangasta minulla onnekseni oli - joten nyt odottelen jo kovasti postipakettia - jossa tuo kangas, puuttuvat 70 lankasävyä ja muutamat koon 28 neulat ovat. En malta päästä alkuun. Omasta mielestäni kuva on todella upea - varsinkin kun velho ja lohikäärme ovat kavereita keskenään - eivätkä taistele toisiaan vastaan kuten niin valitettavan monessa fantasia-aiheisessa kuvassa.

Aluksi mietin, että pitäisikö valita työ, jossa olisi enemmän erilaisia värisävyjä - tuossahan on ensikatsomalta lähinnä ruskeita ja sinisiä sävyjä. Myös tuo taivas kauhistuttaa aika lailla. mallia katsoessa kuitenkin huomaan, että taivaassa on paljon samaa väriä lähekkäin - tämähän nopeuttaa tekemistä!

Uusi projekti alkakoot



Tämä blogin aihe on yksinkertaisesti ristipistotyöt. Tarkoitus on seurata uuden suuren ristipistoprojektini alkamista ja edistymistä , sekä tietysti muutenkin keskustella kyseisestä aiheesta.

Itse olen harrastanut ristipistotöitä kymmenisen vuotta pyrkien aina tekemään vähän haastavempia töitä. Olen tehnyt kaikenlaista kukkaliinoista joulukortteihin mutta erityisesti teen fantasia-aiheisia töitä: lohikäärmeitä, velhoja , haltioita. Nyt olen aloittamassa uutta -tähän mennessä suurinta - ristipistoprojektiani ja perustin tämän blogin ennen kaikkea seuraamaan edistystäni. Toivottavasti se tavoittaa lukioitakin muista harrastelijoista tai esmerkiksi sellaisista pistelijöistä jotka tarvitsevat neuvoja harvinaisempien ristipistomallien löytämiseen ja tekemiseen - tästä minulla on kyllä kokemusta.

pregnancy due date