BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

torstai 30. huhtikuuta 2009

VuorenhuippujaSain toisen taivas-sivun valmiiksi ja olen aloittanut taas kirjomaan vuoristoa.
HAED yhteisö verkossa on kannustanut valtavasti eteenpäin tässä projektissa, ja tuntuukin, että olen edennyt ihan hyvin, vaikkakin lapsellamme oli viime viikolla vauvarokko, jolloin pystyin pistelemään vain iltaisin pojan nukahdettua.

Nyt olen ruvennut pohtimaan miten etenisin kun neljäs sivu valmistuu. Jatkaisinko vaakatasoon, ja tekisin taas yhden palan taivasta lisää? Vai pitäisikö jatkaa alaspäin. Siinä tulisi ensin tuota taustamaisemaa, ja sitten jossain vaiheessa myös itse Velho!

Tuo valkoinen alue mäkien ja taivaan välissä on kirjottu kokonaan Kreinik metallilangalla. Aluksi inhosin kyseistä hommaa, mutta nyt melkein 6000 piston jälkeen, metallilangalla kirjominen sujuu jo nopeammin. Tässä muutamia vihjeitä niille, jotka myös joutuvat kirjomaan kyseisellä langalla suurehkoja alueita. Erityisesti langan rispaantuminen voi tuntua aluksi hankalalta.
1. Kannattaa miettiä, voisiko kirjoa vain puolipistoin. Minä olen niin tehnyt, ja lopputulos näyttää mielestäni hyvältä. Ja toki - eteneminenhän on silloin puolet nopeampaa!
2. Kannattaa käyttää vaan lyhyehköjä langanpätkiä rispaantumisen estämiseksi.
3. Tämä on ehkä tärkein - lankaa ei kannata vedellä edes takaisin neulansilmässä (liikuttelu aiheuttaa lähes poikkeuksetta rispaantumista), vaan 'häntä' kannattaa jättää lyhyeksi, ja lanka pitää paikoillaan.
4. Olen huomannut että jälki on paljon parempaa kirjottaessa poikittain. Pystysuunnassa kirjoen langat takana asettuvat eritavalla, ja jälki on ikäänkuin epätasaisempaa.

Hauskaa vappua kaikille!

1 kommenttia:

gloriosa kirjoitti...

Ihan uskomattoman nopeasti olet tätä HAED työtä pistellyt. Itselläkin on suunnitteilla aloittaa ensimmäinen iso HAED malli, mutta olen luvannut itselleni tehdä ensin muita keskeneräisiä töitä valmiiksi. Kauheasti vain sormet haluaisivat aloittaa. Löysin blogisi jo jonkin aikaa sitten blogilistan kautta, mutta en vain ole aikaisemmin onnistunut laittamaan tänne kommenttia. Nyt kun on google tilin tunnukset se vasta onnistui.
Kiva seurata sinun edistymistäsi.