BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

sunnuntai 29. maaliskuuta 2009

Ensinnäinen sivu valmistuu


Ensimmäinen sivu Encounterista alkaa olla valmis. Työssä on nyt käytetty kahdeksaa eri sinisen sävyä. Olin aluksi vähän huolissani, että tuleeko taivas näyttämään hyvältä, kun värit vaihtuvat aika tasaisen suoraan. Mutta nyt olen ihan tyytyväinen lopputulokseen. Tosin valokuvaajaa minusta ei löydy - kuva on huonomman näköinen kun työ todellisuudessa on.

Ensimmäisen sivun teko sujui nopeasti - aikaa meni reilu viikko. Mutta nyt homma hidastui täysin. Vuorossa on nimittäin Kreinikin käyttö. Kreinik on siis kimalteleva metallilanka. Kirjominen sillä on hankalahkoa ja erittäin hidasta. Kaiken lisäksi aluksi käytin ohjeessa mainittua kahta säettä, mutta huomasin että jälki on aivan liian paksua. Kreinikin purkaminen (myöskään saksilla) on kuitenkin lähes mahdotonta, joten tein vaikean päätöksen - en pura vaan jatkan vain yhdellä säikeellä. Työn vasempaan reunaan tulee siten vähän 'paksumpi alue'. Harmittaa aika lailla, mutta lohduttelen itseäni sillä, että ei se varmaankaan näy sitten kun koko kokonaisuus on valmis. Kuvassa sähläilyni ei näy, yritän saada siitä kuvan tänne piakoin. Metallilankaa täytyy pistellä tässä kohtaa n. 2500 pistoa joten muutama päivä vierähtääkin sitten tässä. Sitten pääsenkin siirtymään vuoristoon. Jee! Siihen loppuu tasainen ja nopea eteneminen ja alkaa HAEDille tyypillinen paljon värejä - vain muutama pisto kerrallaan - kirjonta. Mutta kivaa.

Niin suunnittelin siis eteneväni nyt yhden sivun alaspäin (sivulle 7) ja sitten kun se on valmis palaan takaisin taivaaseen ja sivuun 2. Toisin sanoen lähden nyt etenemään yhden ruudun alaspäin , ja sen valmistuttua palaan taivaaseen. Syy tämänkailtaiseen etenemiseen yksinkertaisesti se, että jos olisin jatkanut sivuja numerojärjestyksessä, olisin saanut tehdä monta kuukautta (6 sivua) pelkää taivasta! Oh oh. Ajattelin, että tämä olisi tympivää, parempi edetä nyt vaikeampaan kirjontatyöhön ja sitten kun se rupeaa kyllästyttämään, on (toivottavasti) kiva tehdä taivasta taas.

No hyvä! Seuraavan kerran kun tänne kirjoittelen - on toivottavasti jo vähän maisemaakin näkyvissä:-)

3 kommenttia:

Mimosa kirjoitti...

Hello Bellatrix, your stitching is so beautiful! I'm looking forward to your progress.

sannamari kirjoitti...

Hienosti työsi on edennyt! Löysin blogisi blogilistalta. Nuo HAED-mallit on ihania. Itselläni on yksi tällä hetkellä työn alla, Flaming June. Kaksi muuta odottaa vielä kaapissa.

Ovat kyllä isotöisiä, mutta lopputulos kruunaa kokonaisuuden. Pisteletkö muuten ihan yhden langan yli kankaassa, kuten ohjeessa sanotaan?

Bellatrix kirjoitti...

Joo - pistän yhden langan yli. Ja yhdellä säikeellä. Kokeilin mallikappaleeseen kahtakin lankaa - mutta lopputulos oli liian paksu:-)